Szerelmem, Budapest

Szerelmem, Budapest

Hot night in Budapest

2012. október 03. - Szerelmem, Budapest

Az eddigi zenés bejegyzésekből úgy tűnhet, mintha Budapest kizárólag a múlt század operett- és sanzoníróit ihlette volna meg. Holott dehogy! Álljon itt ellenpéldaként a brit progresszív folk rock zenekar, a Jethro Tull slágere. Az együttes 1968-as budapesti koncertjének éjjelén (vagy inkább az azt követő reggelen) írta a frontember, Ian Anderson a Budapest című dalt, amelyben a színpad mögötti előkészületekkor készséges, ám mindenre mégsem kapható, sőt kifejezetten visszahúzódó budapesti nőre emlékszik vissza. "Azt gondolom, hosszútávfutó - bár a fordítás nem volt tökéletes" - vall az énekes. A mosolya fantasztikus, már csak miatta is megéri várni az esti bulira.

A dalt tucatnyi országban játszotta már el az együttes az elmúlt évtizedekben. Micsoda országimázs-kampány! (Még úgy is, hogy a dalban azért finom kritikaként elhangzik: "She didn't speak much English language.")

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelmembudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr804818847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása